Kurz SOMMELIER - vinařský průvodce
Nabídka je ukončena.
Kurz Sommelier je určen pro zájemce o získání profesní kvalifikace v rámci Národní soustavy kvalifikací (dále jen NSK). Cílem kurzu je v první řadě celková příprava posluchače na výkon v současné době velmi módní profese sommeliéra, kde je nezbytný vysoký stupeň odbornosti.
Tento kurz připraví posluchače po všech stránkách pro výkon této profese:
- v restauracích, barech,
- hotelech,
- vinotékách (enotékach),
- při různých degustacích vína a to jak tuzemských, tak i zahraničních.
Součástí kurzu je i příprava na složení náročné zkoušky profesní kvalifikace „Sommelier 65–010–H“ v rámci NSK. Úspěšní absolventi této zkoušky obdrží certifikát o vykonání zkoušky z profesní kvalifikace, který je bude opravňovat k výkonu této činnosti na celém území ČR a po nostrifikaci i v těch zemích Evropské unie, pro které si absolvent zkoušky tuto nostrifikaci vyřídí.
Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J. A. Komenského o.s. Brno je na základě rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 14. 7. 2014 autorizovanou osobou oprávněnou k organizování a provádění zkoušky profesní kvalifikce 65–010–H pro obor „Sommelier“ a k vydávání vysvědčení o úspěšném absolvování této zkoušky.
Během kurzu budou využívány různé formy výuky:
- audio-vizuální výuka teorie na učebně,
- praktická výuka enologie a stolničení ve vinotéce,
- odborné výjezdy do všech čtyř vinařských podoblastí vinařské oblasti Morava.
Co se v kurzu naučíte?
Přednášky budou z těchto předmětů:
- vinařství a vinohradnictví (enologie) – teoretické i praktické přednášky
- etiketa a společenský protokol (stolničení) - teoretické i praktické přednášky
- vinařská turistika – teoretické přednášky + praktické výjezdy do terénu
- ekonomika – teoretické přednášky
- právo – teoretické přednášky
Všechny předměty přednášejí zkušení a kvalifikovaní lektoři, kteří mají za sebou dlouholetou praxi v oboru.
Vyučovací dny:
- teorie – pondělí a pátek vždy od 15.15 do 19.00 hod.
- praxe – o sobotách v rozsahu 5 až 7 hodin
- odborné výjezdy – 2 x vždy v sobotu v délce 10 hodin
Termín realizace kurzu: 4. listopadu - 22. prosince 2014
Termín zkoušky: sobota 7. února 2015
Cena kurzu: 14.900 Kč
Cena kurzu nezahrnuje studijní materiály potřebné k výuce a přípravě na zkoušku. Tyto materiály je možné zakoupit si v kanceláři RPVC AJAK za cenu 150 Kč/ks.
Cena kurzu nezahrnuje cenu zkoušky 65-010-H, neboť vykonání zkoušky záleží zcela na vůli posluchače.
Neabsolvujete-li zkoušky, upozorňujeme, že nevydáváme samostatné osvědčení o absolvování kurzu.
Neabsolvujete-li zkoušky, upozorňujeme, že nevydáváme samostatné osvědčení o absolvování kurzu.
Všechny osoby, které se zúčastní zkoušky, musí mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Cena zkoušky: 1.000 Kč (v případě absolvování zkoušky do 1 měsíce od ukončení kurzu)
Místa realizace kurzu:
Teoretická výuka: Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J. A. Komenského o.s.
Malinovského nám. 4
660 87 Brno
Praktická výuka: Moravská vinotéka
Mojmírovo náměstí 26
612 00 Brno - Královo Pole
Mojmírovo náměstí 26
612 00 Brno - Královo Pole
Minimální počet účastníků, aby byl kurz zahájen, musí být alespoň 15 osob.
Maximální počet posluchačů v kurzu je 20 osob.
Přihlášky do kurzu přijímá osobně nebo i elektronicky:
Lenka Židková, DiS. v kanceláři RPVC AJAK o.s., Malinovského nám. 4, IV. poschodí/dv.č. 421 – od výtahu vlevo
Telefon: 542 139 440
E-mail: zidkova@ajakbrno.cz